ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Γιατί δεν προβάλλουμε «Υποψήφιο Δήμαρχο»


Στην αντιπροσωπευτική «δημοκρατία» των εκλεκτών, απαντάμε με την άμεση δημοκρατία των πολιτών.

Εμείς δεν θα προσθέσουμε έναν ακόμη υποψήφιο γιατί δεν τον έχουμε ανάγκη. Δεν θα προβάλλουμε βιογραφικά, «πλάνα βλέμματα», πρόσωπα με «πυγμή κι αποφασιστικότητα», δεν θα κολλήσουμε αφίσες κενές περιεχομένου.

Έχουμε άποψη, έχουμε προτάσεις, έχουμε δράσεις. Έχουμε πάνω από όλα κατοχυρώσει την συλλογική μας έκφραση και λειτουργία χωρίς αρχηγούς, «συντονιστικές» επιτροπές και  πολιτικά γραφεία. Θα συμμετέχουμε στις εκλογές με το ψηφοδέλτιό μας στου οποίου την κορυφή ορίζουμε, έναν από εμάς, προκειμένου να ικανοποιούμε το γράμμα του νόμου και της εκλογικής διαδικασίας, για την προβλεπόμενη κατάθεση στο πρωτοδικείο, προκειμένου να συμμετέχουμε στην εκλογική διαδικασία.

Εκφραζόμαστε  συλλογικά και θα αποφασίζουμε τις δράσεις μας όπως το κάνουμε μέχρι σήμερα μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

Δηλώνουμε ότι όσοι εκλεγούν θα είναι ανακλητοί και θα εναλλάσσονται μέσα σε χρονικό διάστημα που θα ανακοινώσουμε, του «επικεφαλής» του ψηφοδελτίου συμπεριλαμβανομένου.

Δεν είμαστε κίνηση που στηρίζει το ψηφοδέλτιο του επικεφαλής της. Είμαστε κίνηση αντίστασης και ανατροπής των σχεδίων για ένα δήμο – τοπικό αυταρχικό κράτος.

Η απόφασή μας να μην ανακοινώσουμε ειδικά υποψήφιο δήμαρχο δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα. Επιδιώκουμε την ανατροπή του σημερινού αυτοδιοικητικού πλαίσιου και την αντικατάστασή του από ουσιαστικές διαδικασίες συμμετοχής όλων των πολιτών στην αυτοδιοίκηση, με τους εκλεγμένους αντιπροσώπους να έχουν αποκλειστικά και μόνο εκτελεστικό ρόλο στις αποφάσεις που θα παίρνουν οι κάτοικοι μέσα από γενικές συνελεύσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα, στις γειτονιές,  και τα δημοτικά διαμερίσματα.

Συμμετέχουμε στις εκλογές, για να εκφράσουμε το κοινωνικό ρεύμα που θέλει να «πάει κόντρα» στο δήμο Ανώνυμη Εταιρία, στη δημοκρατία των εταιριών, στην πόλη – αγορά, για ανθρώπους – εμπορεύματα.

Advertisements

2 Σχόλια»

  ΒΟΥΛΑ ΜΠΙΤΣΑΝΗ wrote @

ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΨΗ

  aixmipress wrote @

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: