ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΨΗΦΟΣ ΡΗΞΗΣ – ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


Αναμφισβήτητα, οι επερχόμενες εκλογές της 7ης Νοέμβρη, διεξάγονται σ’ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον. Όταν έναν χρόνο πριν ο Γ. Παπανδρέου έλεγε ότι «λεφτά υπάρχουν» εννοούσε το εργατικό εισόδημα, τις περικοπές σε υγεία-παιδεία, τις ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα δημόσιων χώρων και πλούτου. Είναι οι πρώτες εκλογές μετά τον «Καλλικράτη» και τις αντιδραστικές τομές που επιφέρει στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Καλλικράτης σημαίνει συμπύκνωση της επίθεσης σε εργασία, παιδεία, υγεία, ελεύθερους χώρους. Είναι η πολιτική του Μνημονίου, της κυβέρνησης και της εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων. Κόψιμο της χρηματοδότησης από το κράτος και αφαίμαξη των εργαζόμενων – κατοίκων με δημοτικά τέλη και κάθε άλλο δυνατό τρόπο.

Σηκώνουμε το γάντι του στημένου-προπαγανδιστικού εκβιασμού της κυβέρνησης «Ή το ΠΑΣΟΚ ή το χάος» και απαντάμε: «Ή αποσύρετε  όλα τα αντεργατικά μέτρα ή σας ανατρέπουμε μαζί τους!»

Μαρούσι: «αντιδραστική πρωτοπορία»:

Το Μαρούσι αποτελεί εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια την «αντιδραστική πρωτοπορία». Στο μετά-ολυμπιακό Μαρούσι, τα ηνία κράτησαν και κρατούν τα δυσθεώρητα χρέη, τα θορυβώδη σκάνδαλα. Η κριτική στον Τζανίκο ότι υπήρξε απλά ένα μεγάλο λαμόγιο βγάζει λάδι τις πολιτικές που τον υποστήριξαν, γιατί πέρα από αυτό ήταν ο «εκλεκτός» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για να εφαρμόσει αντιδραστικές τομές στην πόλη σε βάρος των κατοίκων: μεγαθήρια εμπορικά κέντρα, καταπάτηση ελεύθερων χώρων και πρασίνου, διάλυση εργασιακών σχέσεων.

Μαύρο σε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην πόλη:

Μαυρίζουμε τον Πατούλη της υπερχρέωσης, της ελαστικοποίσης των εργασιακών σχέσεων, των απολύσεων και της εργασιακής ομηρίας. Μαυρίζουμε την πολιτική της ΝΔ που τον υποστηρίζει ξεγυμνώνοντας το προσωπείο της αντι-μνημονιακής ψήφου. Η αντεργατική πολιτική εφαρμόστηκε ευλαβικά και από την ΝΔ χωρίς το Μνημόνιο όπως π.χ. εφαρμόζεται από τον Σαρκοζί στην Γαλλία.

Μαυρίζουμε τον Γιαννακάκο και το ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορεί να παριστάνεις την αντιπολίτευση στον Δήμο και ταυτόχρονα να είσαι η πιο αντιδραστική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Ψήφος στον εκλεκτό του ΠΑΣΟΚ σημαίνει λευκή επιταγή για την εφαρμογή των μέτρων τόσο στην τοπική αυτοδιοίκηση όσο και στην κοινωνία ευρύτερα! Ο θίασος Ραγκούση-Ρώτα που τον υποστηρίζει, ανατρέπει το καθαρό και αμόλυντο πρόσωπο που θέλει να προβάλει για το μέλλον!

Θεωρούμε πλήρως αναποτελεσματική και ειδικά στο σήμερα αποπροσανατολιστική την λογική της δικομαχίας και μόνο χωρίς περιεχόμενο που παρουσιάζει ο συνδυασμός Κλαπάκη, που όσο λευκός κι αν θέλει να λέγεται, είναι καταπράσινος.

Χρειαζόμαστε μια άλλη Αριστερά, ανεξάρτητη και ανατρεπτική:

Αρνούμαστε να συστρατευθούμε με την αριστερά της διαχείρισης του «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» (ΣΥΝ), που δηλώνει στήριξη του ΠΑΣΟΚ στο δεύτερο γύρο, που εγκλωβίζει την ρητορική της μόνο ενάντια στο Μνημόνιο κι όχι στην συνολική και διαρκή αντεργατική επίθεση!

Δεν μας καλύπτει η προοπτική της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» (ΚΚΕ) που παρότι μπορεί να συμβάλει πολιτικά, υποτιμά τα τοπικά ζητήματα, αρνείται την κοινή δράση στο κίνημα, δεν πιστεύει στην δυνατότητα ανατροπής της επίθεσης.

Άκυρο-αποχή: σιωπή και συνενοχή!

Το άκυρο και η αποχή δεν είναι ψήφος καταδίκης! Δηλώνει αδιαφορία και εκγλωβισμό στους ατομικούς μονόδρομους! Άλλωστε δεν εμποδίζεται καθόλου η απρόσκοπτη αντεργατική πολιτική στην Αμερική με ποσοστά αποχής 60%!

Για να γεννηθούν νέοι αγώνες αντίστασης και προοπτικής!

Ψήφος στο «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» σημαίνει: ψήφος συστράτευσης για την επόμενη μέρα, βαθύτερη καταδίκη των αντιδραστικών πολιτικών. Που θα στηρίζει την ενότητα του τοπικού με το ευρύτερο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα για την ανατροπή της επίθεσης και όσων την υλοποιούν. Σημαίνει ναι στις επιτροπές κατοίκων και τις λαϊκές συνελεύσεις!

Μαύρο σ’ αυτούς που μαυρίζουν τις ζωές μας! Όχι σε «αριστερούς» και δεξιούς που θέλουν να διαχειριστούν τον Δήμο! Μοναδική προοπτική για τους εργαζόμενους και την νεολαία είναι οι νικηφόροι αγώνες τους! Γι’ αυτό στις δημοτικές εκλογές και μετά από αυτές πρέπει να γίνει η οργή που νιώθουμε όλοι μας συλλογική δράση που θα ανατρέψει τους «σωτήρες» και τα σχέδιά τους.

 

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: