ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ο Καλλικράτης εφαρμόζει το μνημόνιο στην τοπική αυτοδιοίκηση και με την ίδια φιλοσοφία επιχειρείται να φτιαχτεί η συμμαχία των προθύμων (μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων) που θα τον εφαρμόσουν και θα τον υλοποιήσουν σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών. Εμείς, οι «Εκτός των Τειχών», δε θα νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας το στημένο αυτό παιχνίδι και δε θα μπούμε στα παζάρια για την κατάληψη θέσεων στις επιτροπές ή οπουδήποτε αλλού.


ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ) της 2 – 1 – 2011

 

Οι σημερινές αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των Μελών του Προεδρείου του Δημ. Συμβουλίου Αμαρουσίου και την εκλογή μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Αμαρουσίου, αποτελούν την υλοποίηση των σχετικών διατάξεων του νόμου 3852/2010 για τους Ο.Τ.Α. γνωστού και ως Καλλικράτη θεμελιώνοντας ένα ακόμα πιο αντιδημοκρατικό και βαθιά αντιδραστικό και αντιλαϊκό πλαίσιο για τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα λαϊκά δικαιώματα και καταχτήσεις.

Συγκεκριμένα οι δυνάμεις τις αντιπολίτευσης στα Δημοτικά συμβούλια ουσιαστικά αποκλείονται από τα κέντρα λήψης αποφάσεων και επιχειρείται η φίμωσή τους, αφού για το Προεδρείο του Δ. Σ. δεν προβλέπεται αναλογική εκπροσώπηση για όλες τις δημοτικές παρατάξεις ενώ για τις επιτροπές (οικονομικών και ποιότητας ζωής) από τα οχτώ μέλη τα τρία στελεχώνονται από την αντιπολίτευση στο σύνολό της θεωρώντας, κατά το νόμο, ότι η αντιπολίτευση είναι συνολικά ένα και το αυτό πράγμα λες και δεν υπάρχουν δημοτικές παρατάξεις και πολιτικές διαφορές μεταξύ τους. 

Ο Καλλικράτης εφαρμόζει το μνημόνιο στην τοπική αυτοδιοίκηση και με την ίδια φιλοσοφία επιχειρείται να φτιαχτεί η συμμαχία των προθύμων (μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων) που θα τον εφαρμόσουν και θα τον υλοποιήσουν σε βάρος των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών.

Εμείς, οι «Εκτός των Τειχών», δε θα νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας το στημένο αυτό παιχνίδι και δε θα μπούμε στα παζάρια για την κατάληψη θέσεων στις επιτροπές ή οπουδήποτε αλλού.

Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση κάθε αντιδραστικής και αντεργατικής αναδιάρθρωσης των κρατικών και δημοτικών υπηρεσιών που οδηγούν σε ένα ατέλειωτο σφαγείο σε βάρος των εργαζόμενων και των κοινωνικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α., ιδιωτικοποιώντας παιδεία, υγεία και κοινωνικές παροχές που θα παρέχονται μέσω των Ο. Τ. Α. στους πολίτες.

Διεκδικούμε δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες για τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τόσο από το κράτος, όσο και από τους δήμους.

Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος, ούτε κρατικό ούτε δημοτικό.

Δεν χρωστάμε σε κανέναν και Δεν πληρώνουμε.

Απαιτούμε να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος αλλά να μονιμοποιηθούν όλοι με σχέση σταθερής και μόνιμης εργασίας με πλήρη εργασιακά, συνταξιοδοτικά και όποια άλλα δικαιώματα προβλέπει η ΣΣΕ της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Όχι στην ομηρία των εργαζομένων από τις δημοτικές αρχές και το χρεοκοπημένο αστικό πολιτικό σύστημα.

Απαιτούμε κατάργηση των δημοτικών τελών για όλα τα νοικοκυριά. Το κόστος να μεταφερθεί στις εκατοντάδες εταιρίες που εδρεύουν στο Μαρούσι((Mall, Golden Hall κ.λ.π.) που επιβαρύνουν περιβαλλοντικά την πόλη και αποκομίζουν τεράστια κέρδη, αυτή ακριβώς τη χρονική συγκυρία που το εισόδημα των κατοίκων μειώνεται.

Απαιτούμε την κατάργηση των διοδίων στην Αττική οδό (και στις εθνικές οδούς) και την εκχώρηση των δρόμων στους πολίτες για χρήση χωρίς εκμετάλλευση τους από ιδιωτικές εταιρίες.

Δηλώνουμε αντίθετοι στις Σ. Δ. Ι. Τ., την επιχειρηματικοποίηση των Δήμων καθώς και στην επιβολή των περικοπών του Μνημονίου μέσω της μειωμένης χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Η συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν σημαίνει αποδοχή και νομιμοποίηση της σημερινής θεσμικής λειτουργίας του.

Δε θα συμμετέχουμε  σε κανένα θεσμικό ή άλλο όργανο υποκατάστασης της εκπροσώπησης και της βούλησης των συμπολιτών μας. Δεν πιστεύουμε στην ανάθεση και τη διαμεσολάβηση. Θα συμμετέχουμε μόνο για να μεταφέρουμε τις απαιτήσεις και τις αγωνίες των συμπολιτών μας, για να διεκδικούμε, για να καταγγέλλουμε, για να μπορούμε, έχοντας αυτή την πρόσβαση, να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας για «όσα θα γίνονται γι’ αυτούς χωρίς αυτούς» και να απαιτούμε αδιαπραγμάτευτα τη συμμετοχή τους. Σε αυτή την κατεύθυνση δηλώνουμε ότι και η εκπροσώπηση μας θα εναλλάσσεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Θεωρούμε ότι μόνο με ανοιχτές συνελεύσεις στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς μπορούν να παίρνονται  αποφάσεις, που το δημοτικό συμβούλιο οφείλει να εκτελεί κατά γράμμα.

Αρνούμαστε την πολιτική μετάθεσης των ευθυνών στους εργαζόμενους. Δεν «τα φάγαμε μαζί με τις εταιρίες, τους μεγαλοεργολάβους και το πολιτικό τους προσωπικό» όπως επίσης και στους μετανάστες με τη ρατσιστική μετατροπή τους σε αποδιοπομπαίους τράγους για τα αδιέξοδα της καπιταλιστικής διαχείρισης της κρίσης.

Παλεύουμε για να χτιστεί ένα κίνημα αντίστασης, απειθαρχίας ρήξης και ανατροπής, μέχρι τη νίκη! Ένα ενωτικό και ρωμαλέο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα που θα επιβάλλει την ανατροπή του μνημονίου και κάθε παρελθόντος ή παρόντος αντεργατικού νόμου, θα υπερασπίσει τη δουλειά και τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα επιβάλλει την άρνηση πληρωμής του χρέους, την αντικαπιταλιστική αποδέσμευση από την ΕΕ.

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να ενημερώνει όλα τα μέλη του Δ.Σ. και τους πολίτες για τις συνεδριάσεις των επιτροπών (Οικονομικής και Ποιότητας Ζωής) και να συμμετάσχουν σ’ αυτές με δικαίωμα λόγου όλες οι δημοτικές παρατάξεις που δεν εκπροσωπούνται, αν θέλει οι εξαγγελίες τις για κοινές προσπάθειες και δημοκρατική λειτουργία του Δήμου να απηχούν την πραγματικότητα και να μην καταντούν κενό γράμμα.

Ο μόνος δρόμος για την αλλαγή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται με το μνημόνιο και τον Καλλικράτη είναι η ανατροπή τους στην πράξη, με συντονισμένους παλλαϊκούς αγώνες.

Στην κατεύθυνση αυτή μπορούμε και πρέπει όλοι να εργαστούμε.

Μαρούσι 2-1-2011

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: