ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ) της 9 – 1 – 2011


Η συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου Αμαρουσίου της 9 – 1 – 2011 αποτελεί τη συνέχεια της πρώτης συνεδρίασης του στις 2 – 1 – 2011, με στόχο την εκλογή Προεδρείου και τη συγκρότηση των επιτροπών (οικονομικών και ποιότητας ζωής), σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3852/2010 για τους Ο. Τ. Α. (Καλλικράτης).

Η ανάδειξη των αντιδραστικών – αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων του νόμου, αλλά και η πολιτική υποκρισία των δυνάμεων της συμπολίτευσης και της μείζονος (αλλά και μέρους της ελάσσονος)  αντιπολίτευσης καταδείχθηκαν περίτρανα, τόσο σε σχέση με τη συμφωνία τους γύρω από κομβικά ζητήματα σχετικά με τη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, στη βάση όσων ορίζονται από το νομικό πλαίσιο του Καλλικράτη, όσο και στο ζήτημα της επιλογής των προσώπων για τη συγκρότηση του Προεδρείου (ο Πρόεδρος του Δ. Σ., προερχόμενος από τη συμπολίτευση ψηφίστηκε και από τη μείζονα αντιπολίτευση), προετοιμάζοντας μας για τις ημέρες συναίνεσης και αγαστής συνεργασίας μεταξύ συμπολίτευσης και μείζονος αντιπολίτευσης με στόχο την οικοδόμηση του μετακαλλικρατικού πολιτικού τοπίου στο Δήμο Αμαρουσίου.

Ο υποκριτικός δήθεν καυγάς μεταξύ της συμπολίτευσης και της μείζονος αντιπολίτευσης επιλέχθηκε να γίνει, «για τα μάτια του κόσμου», όπως λέει και ο λαός μας, γύρω από το πρόσωπο του αντιπροέδρου του Δ. Σ. , που επιλέχθηκε από τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης (πλην ενός), αποδείχνοντας περίτρανα ότι η συμπολίτευση θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις ρυθμίσεις του νόμου του Καλλικράτη, για να επιβάλλει τις θελήσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο, διολισθαίνοντας επικίνδυνα σε καταστάσεις αλαζονείας, με βάση και τη μεγάλη πλειοψηφία που διαθέτει στο Δ. Σ. αλλά και την ουσιαστική απουσία αντιπολιτευτικού λόγου από την πλευρά της μείζονος  αντιπολίτευσης.

Ορισμένες από τις δυνάμεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης έπεσαν στην παγίδα της λογικής της θεσμικότητας και της συνδιαχείρισης, οχυρωμένες πίσω από επιχειρήματα σχετικά με τη διεκδίκηση δικαιωμάτων τους που κατοχυρώνονται από το σύνταγμα και το νόμο του Καλλικράτη, με έμφαση στο επιχείρημα να μην εκχωρηθεί η θέση του Γραμματέα στη συμπολίτευση, αγνοώντας ότι η συμμετοχή σε τέτοιου είδους διαδικασίες σημαίνει ουσιαστική αποδοχή του νόμου (για την κατάργηση του οποίου δηλώνουν ότι παλεύουν) αλλά και περαιτέρω ενίσχυση της συμπολίτευσης, η οποία στοχεύει στη δημιουργία κλίματος συναίνεσης, ώστε να παρουσιάζεται στην τοπική κοινωνία ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων «ενωμένη» πορεύεται και «συναποφασίζει» προς δόξα του Καλλικράτη και της αντιλαϊκής πολιτικής που επιβάλλει στους Ο. Τ. Α.

Η μόνη επιλογή που δικαιώνεται είναι αυτή του αταλάντευτου αγώνα ενάντια στον Καλλικράτη και το μνημόνιο, που αυτός θα φέρει στη λειτουργία των Ο. Τ. Α., ρίχνοντας νέα και ακόμα πιο δυσβάστακτα οικονομικά βάρη στην πλάτη των δημοτών και γενικότερα των εργαζόμενων.

Η θλιβερή εικόνα της πόλης μας αλλά και οι επιλογές της διοίκησης του Δήμου είναι αυτές που βαραίνουν για τη ζωή όλων μας και όχι οι δήθεν μικροπαραταξιακοί καυγάδες για την επιλογή των προσώπων που θα υλοποιήσουν και θα εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική του Καλλικράτη στο Δήμο μας, εκχωρώντας ουσιαστικά στο  ιδιωτικό κεφάλαιο βασικά, κερδοφόρα τμήματα του Δημοτικού έργου με ότι αυτό σημαίνει για τους δημότες του Αμαρουσίου.

Η ανοχή στις ιδιωτικές εταιρίες και στα συμφέροντα των μεγάλου κατασκευαστικού κεφαλαίου, που μετέτρεψε το Μαρούσι μέσα σε είκοσι χρόνια, σε πόλη – τέρας γεμάτη από τόνους τσιμέντου και γυαλιού, χωρίς υποδομές( π.χ. αγωγοί ομβρίων υδάτων που λείπουν στο 80% της πόλης μας, χώροι στάθμευσης, χώροι πρασίνου και άθλησης κ.λ.π.),μια πόλη αβίωτη ουσιαστικά για τους κατοίκους της.

Οι ρυθμίσεις του Καλλικράτη και η φιλοσοφία της διοίκησης του Δήμου, με βάση και το Πρόγραμμα του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη», είναι δεδομένο ότι θα φέρουν στην πόλη μας ΣΔΙΤ σε τομείς και υπηρεσίες που άπτονται της καθημερινής μας ζωής (συντήρηση και λειτουργία του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, συντήρηση και ενίσχυση αστικού πρασίνου, λειτουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών), απογειώνοντας την επιχειρηματικότητα και την ανταποδοτικότητα με δικαιολογία πάντα την «ανάπτυξη» και την κερδοφορία των ιδιωτικών επιχειρήσεων και του κεφαλαίου.

Άλλωστε πρόσφατο παράδειγμα για όσα θα επακολουθήσουν είναι οι επιλογές που έγιναν, αναφορικά με τον Χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης μας, όπου η εκχώρηση του στους ιδιώτες κερδοσκόπους βαφτίστηκε «Κοινωνική επιχειρηματικότητα» και παρουσιάστηκε ως προσφορά κάποιων εταιριών στους Δημότες του Αμαρουσίου (οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν 10 ευρώ την ώρα για μια βόλτα των παιδιών τους στο παγοδρόμιο που είχε στηθεί στην Πλατεία του Η.Σ.Α.Π. Αμαρουσίου,  ενώ σε αντίστοιχες επιχειρήσεις της περιοχής οι τιμές ήταν πολύ μικρότερες και σε άλλους Δήμους τις Αττικής παρέχονταν αντίστοιχες υπηρεσίες δωρεάν στους Δημότες και επισκέπτες των αντίστοιχων Δήμων).

Φαίνεται όμως ότι η πολιτική πρόταση της Δημοτικής αρχής σχετικά με τη διοίκηση και τη διαχείριση του Δήμου εξαντλείται σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι δημοσίων σχέσεων και προσωπικής προβολής του Δημάρχου, με αποστολές μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των Δημοτών και φωτογράφους σε διατεταγμένη υπηρεσία, ώστε να καλύπτονται όλες οι δραστηριότητες του από τον τύπο, για να φαίνεται και να δικαιολογείται η παραγωγή έργου, φορτώνοντας τεράστια ποσά στις πλάτες των Δημοτών για έξοδα δημοσίων σχέσεων άχρηστα στους Δημότες, ικανά όμως να δημιουργήσουν το τοπίο της εικονικής πραγματικότητας των έργων και ημερών της διοίκησης Πατούλη.

Η ώρα της αλήθειας δεν είναι μακριά. Παρά τις καθυστερήσεις στη συγκρότηση του Προεδρείου του Δ. Σ., που μοναδικό στόχο έχουν να δώσουν χρόνο στη συμπολίτευση, ώστε να αποφύγει δυσάρεστες και δύσκολες αποφάσεις, είμαστε πολύ κοντά στη στιγμή που οι μάσκες θα πέσουν. Θα θέλαμε να γνωρίζουμε ποιες ενέργειες έχουν γίνει από την πλευρά της νέας Δημοτικής Αρχής, ώστε να παραμείνουν οι συμβασιούχοι του Δήμου στη δουλειά τους και να μην απολυθεί κανείς (υπάρχει σχετική εγκύκλιος του υπουργού εσωτερικών που ζητά να καταθέσουν οι Ο. Τ. Α. τις ανάγκες που έχουν για προσωπικό μέχρι τις 14-1-2011).     Εμείς ζητάμε να έχει το Δ. Σ. άμεση ενημέρωση για το θέμα των συμβασιούχων και να εγγραφεί προς συζήτηση στην πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα γίνει μετά τη συγκρότηση του Προεδρείου και των επιτροπών.

Επίσης απαιτούμε από τη Δημοτική Επιτροπή παιδείας του Δήμου μας, που θα συγκροτηθεί, να μη συμφωνήσει με τις προτάσεις του ΥΠΔΒΜΘ για συγχωνεύσεις σχολείων Π. Ε. και Δ. Ε. και την περιστολή των εκπαιδευτικών δαπανών για τις σχολικές επιτροπές στα πλαίσια των επιταγών του μνημονίου, αλλά να επιδοθεί ο Δήμος και το Δ. Σ. σε αγώνες για την ανατροπή των αποφάσεων αυτών απορρίπτοντας την πολιτική της επιβολής ανταποδοτικών τελών και νέων χαρατσιών για τους δημότες που πηγαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Θεωρώντας τη συμμετοχή στις επιτροπές (οικονομικών και ποιότητας ζωής) από τη θέση του αναπληρωματικού μέλους που μας προτάθηκε και μας αντιστοιχεί, ως άλλη μια φενάκη σχετικά με τη νομιμοποίηση των αντιδραστικών ρυθμίσεων του Καλλικράτη δε θα νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας το αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου, δηλώνοντας ότι απαιτούμε να συμμετέχουμε στις συνεδριάσεις των επιτροπών έχοντας λόγο, για να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε τη διοίκηση και τις ενέργειές της.

Εμείς οι «Εκτός των Τειχών» θα σταθούμε  αμείλικτοι και άτεγκτοι στο ρόλο και τη θέση που μας έταξε ο λαός του Μαρουσιού, να ελέγχουμε τη διοίκηση στο έργο της και να υπερασπιζόμαστε τα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων δημοτών του Αμαρουσίου, ενάντια στις λογικές που επιβάλλει ο Καλλικράτης και το Μνημόνιο, παλεύοντας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, η οποία θα έρθει, όταν οι ίδιοι οι δημότες πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, μέσα από συνελεύσεις κατοίκων και κινηματικές διαδικασίες, που θα επιβάλλουν και θα υπερασπίζονται τις αποφάσεις τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε.

Μαρούσι 9 – 1 – 2010

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: