ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ


ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (με θέμα ψήφισμα για το θέμα των συμβασιούχων) της 18 – 1 – 2011

Oι μάσκες έπεσαν! Ο Καλλικράτης, το μνημόνιο και η πολιτική της κυβέρνησης των εντολοδόχων της Ε. Ε. – Ε. Κ. Τ. και του Δ. Ν. Τ. αποκαλύπτουν καθημερινά το αποκρουστικό τους πρόσωπο ισοπεδώνοντας κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων, αποδομώντας το κοινωνικό κράτος, οδηγώντας όλο και πιο πλατιά λαϊκά στρώματα στην ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Τώρα ήρθε η σειρά των συμβασιούχων των Ο.Τ.Α. να πληρώσουν το τίμημα για ένα χρέος που δε δημιούργησαν αυτοί, πληρώνοντας με τη δουλειά τους!

Τα «κροκοδείλια» δάκρυα που τώρα χύνονται για τους συμβασιούχους που χάνουν τη δουλειά τους από αυτούς που, με κάθε τρόπο, συνέβαλαν στο να μείνουν άνεργοι με τις πράξεις τους και τις πολιτικές που υιοθέτησαν δεν πείθουν κανένα.

Έτοιμοι από καιρό αποδέχτηκαν οι κυρίαρχες πολιτικές και δημοτικές παρατάξεις την είδηση της μη ανανέωσης των συμβάσεων εκατοντάδων εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, αφού αυτό επιβάλλει ο Καλλικράτης και το μνημόνιο που αυτοί ψήφισαν και το πέρασαν σα θηλιά στο λαιμό των εργαζόμενων της χώρας.

Η Δημοτική Αρχή γνώριζε καλά ότι οι συμβασιούχοι βρίσκονται στον αέρα, όμως δεν έκανε τίποτα για να κατοχυρώσει και να διασφαλίσει την εργασία τους, αφού οι συμβασιούχοι αποτελούσαν και αποτελούν για το Δήμαρχο και την παράταξή του το στρατό των πολιτικών του ομήρων στο δρόμο για την κατάκτηση της πλειοψηφίας στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Ο Δήμος Αμαρουσίου αποτέλεσε φυτώριο για την εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας για τους εργαζόμενους του, τα τελευταία 20 χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ των εργαζομένων του Δήμου μας υπάρχουν 12 διαφορετικές συμβάσεις εργασίας, δεν καλύπτεται το οργανόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου με μόνιμες οργανικές θέσεις, ταλαιπωρούνται ακόμα ως πλεονάζοντες εργαζόμενοι του Δήμου.

Πίσω από τις υποκριτικές δηλώσεις αλληλεγγύης του Δημάρχου για τους συμβασιούχους που απομακρύνονται από την εργασία τους υπάρχει η εφαρμοζόμενη πολιτική της Δημοτικής Αρχής για πλήρη εκχώρηση του Δημοτικού έργου στους ιδιώτες (συντήρηση πρασίνου, δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, βρεφονηπιακοί σταθμοί, κ. α. ) και στις Σ.Δ.Ι.Τ., με βάση και το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης Μαρούσι «Ανθρώπινη Πόλη».

Η αποδοχή των ρυθμίσεων του νόμου Καλλικράτη για τους Ο. Τ. Α. ουσιαστικά λειτουργεί ως άλλοθι για τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο Πατούλη στο θέμα των συμβασιούχων και ανοίγει το δρόμο μέσω των καταργήσεων των διάφορων οργανισμών του Δήμου για απολύσεις ακόμα και μόνιμου προσωπικού αορίστου χρόνου.

Οι απαντήσεις του κ. Δήμαρχου στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις μας αναφορικά με το θέμα των συμβασιούχων, περί μη υπέρβασης των ορίων της νομιμότητας αποδείχνει περίτρανα ότι το μέλλον που επιφυλάσσει η διοίκηση Πατούλη για τους συμβασιούχους του Δήμου Αμαρουσίου δεν είναι άλλο από την ανεργία.

Η μείζονα μειοψηφία, πλήρως εναρμονισμένη με τη φιλοσοφία της πολιτικής του μνημονίου και του Καλλικράτη, όχι μόνο αδυνατεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά υπεραμύνεται και της περιβόητης πολιτικής της «εξυγίανσης» των Ο. Τ. Α. μέσω απολύσεων και περικοπών δαπανών για κοινωνικές υπηρεσίες, οδηγώντας τους Ο. Τ. Α. στην ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών τους.

Η λογική κάποιων παρατάξεων της ελάσσονος μειοψηφίας περί «ελλείψεως αξιοκρατίας» στις προσλήψεις των συμβασιούχων και συνυπεύθυνων εργαζόμενων είναι ένα ακόμα άλλοθι στη βάση της αποδοχής της λογικής του μνημονίου και του Καλλικράτη και αποτυπώνει τη λογική των «χορτασμένων» που δεν έχουν καμιά αλληλεγγύη για τους πεινασμένους και αδύναμους.

Εμείς πιστοί σε όσα δημόσια έχουμε υποστηρίξει μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, παλεύοντας ενάντια στο μνημόνιο και τον Καλλικράτη καλούμε τους συμβασιούχους και τους μόνιμους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να προχωρήσουν στην οργάνωση δυναμικών κινητοποιήσεων με στόχο την παραμονή τους στην εργασία τους και τη μονιμοποίησή τους.

Καλούμε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο να μην εφαρμόσουμε τον αντιδραστικό Καλλικράτη και να υψώσουμε πύργο ατίθασο ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης του Δ. Ν. Τ. μονιμοποιώντας τους συμβασιούχους εργαζόμενους στο Δήμο μας δείχνοντας το δρόμο και στους άλλους Δήμους για να πράξουν το ίδιο και με συντονισμένους αγώνες να ανατρέψουμε αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές που μας πλήττουν. Πάγια θέση μας είναι η κατάργηση των αποζημιώσεων – αμοιβών σε όλους όσους ασχολούνται με τα δημόσια πράγματα. Είμαστε αντίθετοι στον επαγγελματισμό της πολιτικής και τους επαγγελματίες πολιτικούς. Να καταργηθούν οι αποζημιώσεις των εκλεγμένων στο δημο και να μεταφερθούν τα κονδύλια στη μισθοδοσία των εργαζομένων. Στα παραπάνω να προστεθούν και τα υπέρογκα έξοδα προβολής – δημοσίων σχέσεων και λοιπών εκδηλώσεων και θεαμάτων.

Οι πολιτικές αυτές που θέλουν να μας επιβάλλουν η κυβέρνηση, η Ε. Ε., η Ε. Κ. Τ. και το Δ. Ν. Τ. λειτουργεί μόνο υπέρ της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, δε διορθώνονται και δεν μπορούν να λειτουργήσουν υπέρ των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, μπορούν μόνο ν’ ανατραπούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους και το λαό.

Για άλλη μια φορά, πριν είναι αργά, ας καταλάβουμε όλοι ότι ο μόνος δρόμος είναι οι δικοί μας παλλαϊκοί – πανεργατικοί αγώνες και ας εργαστούμε στη βάση

της ανάπτυξής τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ – ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ /ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ

Advertisements

No comments yet»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: